Weekendresa till Prag i kärlekens tecken

Weekendresa till Prag i kärlekens tecken

Funderar du på att överraska din älskade med en weekendresa till våren?

Prag - resa billigt

Vad sägs om en romantisk weekend i en av världens vackraste städer – Prag? Här kan du andas romantik var du än befinner dig i staden. Upplev romantiken på strandpromenaden, ta en promenad i de pittoreska gränderna i gamla stan där du kan gå vilse på de labyrintliknande kullerstensgatorna eller åk på en romantisk båttur på floden Moldau.

Boka resa till Prag!

På grund av stadens välbevarade arkitektur känns det som om man förflyttas flera hundra år tillbaks i tiden. Här möts man av en modern stad i medeltidsmiljö och dess skönhet är häpnadsväckande.

Att göra i Prag

 Prag - Resa Billigt

  • Pragborgen (Pražský hrad) är ett givet tips bland sevärdheter. Här ligger ett av världens största slott, och ursprungligen var området med kungapalatset och dess trädgårdar och katedral en egen stad som hade ett eget rådhus och egen borgmästare. Trettioåriga kriget började här och många viktiga kungar, kejsare, nazist-och kommunistledare satt här och styrde landet. Idag sitter Tjeckiens president här i det 1000-åriga slottet och styr landet.
  • Det man absolut måste se är det vackra torget i Gamla Stans centrum som är omgärdat med vackra historiska byggnader, och där inga bilar är tillåtna. Det finns en fridfull romantisk känsla i de kullerstensklädda gränderna med mysiga butiker, kaféer och krogar. Det finns hur många som helst att välja på. Ingenstans i världen kan man köpa så fin öl så billigt. I Tjeckien dricks mest öl i världen per person – bara det säger en hel del. Staden har en kafétradition sen 1884.
  • En båttur på Moldau är ett måste när man är i Prag, här upplever man staden från ett annat perspektiv. Bara dessa pampiga broar över floden är en upplevelse i sig och alla dessa fantastiska byggnader kilometer efter kilometer med sina 1000 år av arkitektur.
  • I stadsdelen Vinohrady finns en underbar park som är en oas med lekpark och vinodlingar och här finns även en mysig krog med en jättelik altan med utsikt över Nusledalen. Jag kan inte tänka mig nåt mysigare än att sitta där med ett glas öl eller vin tillsammans med den man älskar och blicka ut över den vackra staden.

Prag - Resa Billigt

  • Strandpromenaden Náplavka får man inte missa. På lördagar anordnas det bondens marknad, då kommer det folk från hela staden för att handla. Bara att gå där bland alla människor och känna av stämningen är något alldeles speciellt. Det går utmärkt att cykla, jogga eller varför inte bara ta en öl på någon av alla krogar som finns, och titta på folk och njuta av vädret. På kvällarna är det en helt annan stämning på stranden, då ska man bara vandra runt på stranden, besöka kaféer och lyssna till musikanter på stranden eller sitta på någon av barerna och njuta av utsikten.
  • Du som gillar att shoppa blir inte besviken. Precis som när det gäller caféer och matställen växer nya butiker upp som svampar ur jorden. Priserna ligger på ungefär hälften av vad vi är vana vid här hemma i Sverige.

Boka din kombinerade kärleks-, öl-, och kulturresa till Prag!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.