Bästa skidresorna under sportlovet 2020

Bästa skidresorna under sportlovet 2020

Det kanske inte är så konstigt att skidresor under sportlovet är så populära. Tänk dig att du står på ett berg och blickar ut över en oändlig vy av bergstoppar och uppfylls av att det här måste vara ett vinterparadis. Det är ett oförglömligt ögonblick som är få förunnat. När man väl har fått uppleva ett sådant ögonblick att man är en del av allt det vackra som man har framför sig ger det mersmak. Att sedan få slänga sig ut i en skidbacke och känna farten, spänningen och frihetskänslan är den optimala stunden av lycka. 

En skidresa till Alperna under sportlovet eller vintern är ett perfekt tillfälle som bjuder på en storslagen skidsemester. På de flesta resmål i Alperna finns det anpassade upplevelser för både nybörjare, familjer och för den rutinerade skidåkaren. Vad du än är ute efter så finner du allt här. Vad kan vara bättre än att spendera sin vintersemester på en av världen vackraste bergskedjor i världens största skidområde? Varje liten by bjuder på en egen speciell karaktär med mysiga restauranger med god mat och riktiga afterskikvällar med allt vad det innebär. Vart du än väljer att åka kan du räkna med att det är snösäkert. Det fantastiska med alpernas skidorter är att de har ca 300 soldagar per år. Grädden på moset är Alpresors duktiga reseguider som ofta får mycket beröm för sitt engagemang och sin service.

Boka din skidsemester hos Alpresor

Madonna di Campiglio

Snart är det dags att se fram emot en härlig årstid med snö, skidor och sportlov. Under veckorna 7 – 9 när skolorna har sportlov är det ibland svårt att hitta skidresor, eftersom det är så populärt med skidresor under sportlovet. Men om man kan tänka dig att resa under januari månad är det mycket lättare att hitta resor och dessutom kan du spara en hel del pengar. Om du bokar nu till exempel erbjuder Alpresor 1 000 i rabatt per person och barnrabatter där du kan spara upp till 5 000 kr.

Om du reser med barn och kan tänka dig att åka lite senare och bokar en resa för veckorna 12 – 14 kostar det 1 kr för ett barn som sover i extrabädd. För varje resande vuxen kostar det 1 kr för ett barn inkl. flyg boende och frukost. Om den vuxne bokar liftkort och hyrskidor i förväg ingår liftkort och skidutrustning även för barnet utan extra kostnad. Rabatten gäller endast vid förbokning och för ett barn per vuxen.  

Italien

Cervinia

Cervinia

Cervinia är en populär liten skidby som ligger mitt i vackra Aostadalen och utgör Italiens högst belägna skidort på ca 2000 meter över havet. Cervinias höga läge ger en hög snögaranti och kan erbjuda en pistlängd på imponerande 22 kilometer, som är den längsta av dom. I skidområdet ingår 132 kilometer pist men det går att utöka ditt liftkort med ytterligare 202 kilometer. Då har du tillgång till det stora Zermatt-området i Schweiz.  Från byns alla hotell är det gångavstånd till de flesta liftarna och nästan allt i byn. I byn finns en liten gågata med mysiga små restauranger, vinbarer och caféer.

Anledningar till att du ska välja Cervinia

 • Skidåkning på hög höjd
 • Snö- och solsäkert
 • Breda carvingpister
 • Mysig by med gångavstånd

Boka idag, innan det är fullbokat!

Val Gardena

val gardena
Val Gardena

Val Gardena är en dal och ett samlingsnamn för tre huvudbyar: Selva, St. Christina och Ortisei. Val Gardena ingår i ett skidområde med 1220 km pist och 450 liftar, vilket är världens största skidsystem. Förutom den fantastiska och dramatiska omgivningen med backarna, vyn och bergen som anses vara en av världens vackraste platser och vunnit ”World Ski Awards” – Italiens bästa skidort 2018, bor du lyxigt, äter god italiensk mat och området har mer än 300 soldagar.

Anledningar till att du ska välja Val Gardena

 • Världens största skidområde
 • Mat i världsklass
 • 1 200 km pist i liftkortet

Val Gardena väntar – boka idag!

Canazei

Canazei

Canazei är en liten charmig by som ligger i hjärtat av Dolomiterna som är en del av Alperna i nordöstra Italien. Canazei är belägen högt upp 1 460 meter över havet och ingår i världens största skidsystem Dolomiti Superski. I skidsystemet ingår 1 200 km pist som är lätta och smidiga att ta sig runt, tack vare moderna snabba liftsystem. Canazei är känd för sina långa, breda och välpreparerade pister. I byn finns en rik matkultur med mysiga restauranger, pizzerior och vinbarer där du kan avsluta dagen efter en magisk dag i skidbacken.

Anledningar till att du ska välja Canazei

 • Världens största skidområde
 • Mysig by med många restauranger
 • Storslagen natur
 • Breda och långa carvingpister

Här bokar du resan till Canazei!

Österrike

Bad Gastein

Bad Gastein har lockat många människor i flera hundra år för sina varma källor och fantastiska vandringsleder. Byn var tidigare en känd kurort för de välbärgade som kungligheter och annat fint folk från hela Europa. Idag är det en mycket populär skidort, särskilt under sportlovet. Bad Gastein har flest svenska besökare av alla orter i Alperna. Dalen bjuder på fantastisk skidåkning i 4 skidområden med ett mångsidigt landskap där varje område har sin egen karaktär. Skidorten är även känd för ett riktigt österrikiskt afterski och nattliv. Hit går även en av de mest populära julbordsresorna.

Anledningar till att du ska välja Bad Gastein

 • Stort varierande skidsystem
 • Österrikes största fallhöjder
 • Fina prisvärda familjehotell
 • Mysig by med mycket aktiviteter

Julbord eller skidor? Välj båda!

Saalbach

Saalbach

Saalbach är en otroligt populär skidort för alla typer av skidentusiaster med härligt varierad skidåkning. Byn är belägen på ca 1 000 meter höjd med ett sagolikt berglandskap och bjuder på alla tänkbara aktiviteter. I detta vinterparadis hittar du inte bara omfattande variationer av backar – allt från alpin skidåkning till ultimata familjebackar. I byn finns mysiga gågator med trevlig shopping, mysiga små matställen och kaféer. Här bjuder man på en äkta österrikisk afterskistämning som håller på långt in på småtimmarna.

Anledningar till att du ska välja Saalbach  

 • Stort skidsystem
 • Breda carvingpister
 • Familjevänlig skidåkning
 • Mysig by med bra afterski

Boka din resa med Alpresor!

Lech – Zurs

Lech och Zurs

Lech och Zurs är grannbyar som ligger i Arlbergdalen som är känd för sin idyll med sina vackra omgivningar. Även om byarna ligger bara några hundra meter ifrån varandra är känslan av byarna helt annorlunda och du kan enkelt ta dig mellan byarna via ett modernt liftsystem. Lech anses vara en av de lyxigaste skidorterna i världen och är särskilt populär bland de som vill ha det lilla extra när det gäller bekvämlighet och skidåkning av allra högsta klass. Arlberg erbjuder pistar av allra högsta klass och en stor chans att uppleva en ”once in a life time” -upplevelse. Lech – Zurs bjuder på varierande skidåkning och är mycket populär bland barnfamiljer.

Anledningar till att du ska välja Lech och Zurs

 • Lyxig skidort
 • Högklassiga hotell
 • Mysig by
 • Enormt skidsystem

Boka din sportlovsresa här!

Du reser självklart med Alpresor, där du sammanlagt har 19 olika skidresor att välja på. Många av dem har du sett på tv i samband med slalomtävlingar – Val Gardena, Madonna di Campiglio och St. Anton är bara några av dem.

Alpresor har över 40 års erfarenhet av att arrangera skidresor. Här lämnas inget åt slumpen!. Boka din skidresa hos Alpresor redan idag!

Här hittar du din skidresa: STS Alpresor!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.