Det här är så nära Thailand en Boråsare kommer utan att lämna stan

Det här är så nära Thailand en Boråsare kommer utan att lämna stan

Det första som möter ögat när man går in på hemsidan är texten ”Hjältig Välkomna”

De är måhända inte bäst i världen på att stava, eller tala, svenska. Men det är å andra sidan inte alla svenskar heller. Vad de däremot kan, och det är det som är det viktiga i sammanhanget, det är att laga mat som smakar som den ska göra.

popwinner borås - resa billigt
Popwinner Borås (c) Foto: Pelle Rylander

På Järnvägsgatan i Borås, alldeles intill Högskolan, ligger en till synes oansenlig liten restaurang och TakeAway. Vi sprang på den – ja, inte bokstavligen då – närmast av en slump.

Den ser som sagt inte mycket ut för världen, och jag var tveksam när min hustru ville ha in mig där för att äta lunch.

Men wow…  Absolutely delicious, som Gordon Ramsey skulle ha sagt. Maten som tjejerna snodde ihop på nolltid var någonting helt enastående. Jag åt en Pad Thai, Wokade risnudlar med ägg, purjolök, vitkål, böngruddar, jordnötter. Vad resten i familjen åt, minns jag i ärlighetens namn inte.

Ja, jo… Det står faktiskt böngruddar på menyn. Men allt är förlåtet, då det rann saliv längs hakan i tre dagar efteråt, bara jag tänkte på maten. Om jag minns rätt kostade kalaset 79 spänn per person.

Gillar du Thaimat så ge dig av dit. Typ nu. Restaurangen heter Popwinner Thai TakeAway, och ligger som sagt på Järnvägsgatan.

Hotell bokar du här

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.