Fira jul i Alperna!

Fira jul i Alperna!

Fira jul i Alperna

Hösten kan vara en kontroversiell årstid då vissa älskar att det blir mörkt och regnigt efter en het sommar och andra fasar över att det nu ska bli kallt, blåsigt och regnigt. Vi är inne i en tid då dagarna blir allt mörkare, vilket betyder att det snart är vinter och rätt som det är så är det julmånad.

Julen är en härlig högtid för många och som de flesta ser framemot, i alla fall i teorin. Det är den magiska stämningen som julen står för med vit snö, stearinljus, röda färgglada julklappar och familjelycka som sitter på näthinnan. De flesta familjer gör vad de kan för att barnen och hela familjen ska få uppleva den magiska känslan, vilket kan innebära att allt julstök veckorna innan jul kan skapa ångest hos många.

Resa till Alperna över julen

Tänk dig en jul utan alla måsten, precis som när man var barn, då allt serverades på silverfat. På julafton var marken alltid vit av snö och man åkte pulka på dagen och tittade på Kalle Anka klockan tre. Efteråt satte man sig vid ett dukat julbord och åt sig proppmätt. Sen när de vuxna hade sprungit färdigt med alla tallrikar och faten var det dags för jultomten och alla spännande julklappar som man fick.

Julen kan faktiskt bli lika underbar och vit som när man var barn – med en julsemester i Alperna. Här kan du njuta av att sätta dig vid ett dukat bord med god mat, njuta av mysig julstämning och dessutom anordnas det en massa juliga aktiviteter för bästa julstämning på hotellen. Men det bästa med Alperna är skidåkningen, att få uppleva de fantastiska bergen med häpnadsväckande utsikten och att få åka i skidbackar i världsklass i en underbar natur.

fira jul i alperna

Tomten kommer till Alperna

När du bokar på Lion Alpins egna hotell får hela familjen ett komplett julpaket. Här missar du inte den traditionella julmaten och tomten kommer på besök på hotellen. Särskilt om du reser med barn kan det vara roligt att träffa tomten. Här firar man julafton med skandinaviskt julbord och med skandinaviska jultraditioner.

fira jul i alperna

Du reser alltså med Lion Alpin, och några av deras egna hotell du kan välja på är:

  • Grafenberg Resort, Wagrain
  • Hotel Kirchboden, Wagrain
  • Hotel Planai, Schladming
  • Hotel Pinxgauerhof, Zell am See
  • Hotel Enzai, Zauchensee
  • Hotel Bärenbachhof, Saalbach
  • Hotel Helzblut, Saalbach
  • Hotel Aurwirt, Saalbach
fira jul i alperna

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.