Hajar i Bangkoks största shoppingcenter

Hajar i Bangkoks största shoppingcenter

Ett måste om du besöker Thailands huvudstad och Siam Paragon.

Siam Paragon

Man ser underliga saker på shoppingcenter ibland. Bland annat flygsimulatorer, stand up comedy-scener, minigolfbanor, och mycket annat. Men det här hör nog till en av de ovanligare företeelserna jag sett.

Två våningar ner, på Siam Paragon Shoppingcenter, ligger Siam Paragon Ocean World, Bangkoks största, och en av hela Sydostasiens största, akvarieanläggningar. Den upptar en yta av två hela fotbollsplaner, ca 10.000 kvadratmeter.

Shop_20090114101111.1Här finns över 30.000 havsdjur av alla de slag, mer än 400 arter. Fiskar, krabbor, hajar och ”vattenråttor”. Har du sett en ananasfisk nån gång?
Akvariet är uppdelat i sju zoner. Och alltihop börjar med ”The Weird and Wonderful”. Här hittar du fullt med ovanliga och märkliga djur. Eller vad sägs om en randig grodfisk, eller en spindelkrabba?

Det tar en stund att se allting. Men om du inte har fått nog, kan du besöka Thailands första 4D-bio. Skrik och fniss utlovas i denna viruella djupdykning i undervattensvärlden.

Men det finns andra ”små butiker” här. Såna man inte riktigt kan hitta på A6 i Jönköping eller Torp i Uddevalla. Går dessa som handbagage?:


(Källa)

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.