Kamala Beach, Thailand

Kamala Beach ligger på Phukets västkust och är ett perfekt resmål för dig som vill ha en lugn atmosfär och god service. Längs stranden erbjuds det mesta, utan att det för den skull blir stökigt. Kanske är det därför som det redan idag är så populärt bland barnfamiljer.

Sunprime kamala beach. Foto: Joakim Borén

 

Populär sandstrand
Kamala Beach består av en knappt två kilometer lång och till största delen finkornig sandstrand. Den norra änden är den lugnaste, med bara ett hotell och gott om plats på stranden för både stora och små. I strandens andra ände ligger själva byn Kamala. Den är inte speciellt stor, inte heller särskilt livlig, men här finns restauranger och ett par caféer att avrunda dagen på. Här rinner dagarna lätt iväg med enbart sol och bad på schemat. I den norra och södra änden finns begränsad uthyrning av solstolar och parasoller. Ett tips är att ta med strandskor, sanden kan bli riktigt varm i solen. Snorklar gör du bäst vid klipporna i norra änden.

 

Shopping och nöjen
Vill du shoppa är det enkelt att resa ner till Patong, antingen med songthaew eller tuc-tuc. Där kan du fynda det mesta; kläder, väskor, musik och hantverk. Patong är också känt för sitt stora nöjesutbud, där musiken aldrig tystnar och där mängder med neonljus slåss om uppmärksamheten. Kontrasten mot Kamala är enorm, och du kommer garanterat att uppskatta lugnet i Kamala när du kommer tillbaka.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.