Lindos, Rhodos

Lindos
Lindos. Bild: Fritidsresor

Lindos

I Lindos hittar du en vik med två av Rhodos finare stränder, där du kan ligga på stranden och koppla av, bada och titta på folk eller de utflyktsbåtar som kommer och lägger till här.

Men – det är inte för strändernas skull som Lindos är en av de mest besökta orterna på Rhodos.

Bild: Aldo Ardetti 2007

Den största anledningen till att så många kommer till Lindos är byns akropolis. Det är ett slännande monument över tidens gång; templet som tillägnades Pallas Athena är 2500 år gammalt. Den kraftiga ringmuren byggdes av johanniter-riddarna på 1200-talet. Dessutom finns här lämningar från stenåldern.

På Wikipedia kan man läsa: ”Under utgrävningar har man funnit resterna av Athena Lindias tempel med dess propyléer och en ståtlig dorisk stoa. Ett märkligt fynd är en vid uppgången till borgen i klippan uthuggen relief: akterstäven av ett krigsskepp, som tjänat till postament för en staty av en segerrik rhodisk amiral.” (Hela artikeln finns här)

Till Lindos kommer mycket turistbussar och häller ut folk som myllrar runt bland de vita husen och de smala gränderna i själva byn. Men du som bor här över semestern, kan vänta tills de gett sig av igen, och flanera runt i lugn och ro bland souverbutiker och restauranger.Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.