Lite sorgligt är det. När folk får bestämma blir nr 1 av över 7000 restauranger en – hamburgerrestaurang…

Lite sorgligt är det. När folk får bestämma blir nr 1 av över 7000 restauranger en – hamburgerrestaurang…

Bangkoks restaurang Nr 1 på Tripadvisor

Det finns över 8000 ställen att fylla tomrummet i magen på, i Bangkok.

I tron att jag skulle få skriva om en fantastiskt lyxig och fancy restaurang i Bangkok, som t.ex Nahm eller Gaggan, gick jag in på Trip Advisor för att leta upp den restaurang som fått bäst betyg av resenärerna själva.

Nåväl. Den högst rankade restaurangen bland turisterna var inte vad jag hade väntat mig. Men eftersom syftet med denna artikeln var vad det var, så får jag väl hålla mig till ursprungsidén.

Av 7.275 restauranger (eller 8.369 ”matställen”) är den högst rankade restaurangen:

Paulybee’s American Burger
paulybees bangkok - resa billigt

Paulybee’s ligger på 42 Rambuttri Alley, en parallellgata till Khaosan Road. Klicka här för karta). På deras facebooksida hittar jag följande blygsamma uttalande:

”Enjoy a delicious American Burger in the Khaosan Rd area inspired by love and the desire to stay in Bangkok. Grass fed, fresh daily, special sauce!”

Och uppenbarligen är det något speciellt med denna lilla gaturestaurang. Av 50 omdömen på Trip Advisor har 48 gett dem betyget ”Utmärkt”

This photo of PaulyBee’s American Burger is courtesy of TripAdvisor

Läs ett par omdömen här:

”Första gången i Thailand. Andra dagen. Jag var på fel gata. Och än jag såg något som är bekant. En hamburgare restaurang. Jag bestämde mig för att prova detta burger. Och jag måste säga: det var fantastiskt. Förmodligen den bästa hamburgaren i staden. Ge det ett försök.”

”Troligen den bästa hamburgaren i Thailand! Det var utsökt. Det är naturligtvis bättre än McDonald’s, som är säkert (som ser övergiven ut (ja). Definitivt ett ställe att slå upp när du är ute.”

(Det är lite konstig svenska där, men jag drittade i att rätta den maskinöversatta texten på TripAdvisor)

Det är helt uppenbart att de flesta gillar vad de fått här, antingen det handlar om vanliga hamburgare eller kebabburgare eller – jo faktiskt – mac&cheese-burgare…

Jag ska däremot låta en sak vara osagd. Men en anledning till att en street food burger bar hamnar etta på listan, skulle eventuellt kunna bero på att de flesta turister som kommer till Bangkok och backpackerdistrikten, helt enkelt är fattiglappar som inte har råd att gå på en riktig restaurang.

Eller så är de helt enkelt så att hamburgarna är förbannat smaskiga.

Du får boka en resa till Bangkok och ordna till det där…

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.