Resa Till Gran Canaria med Apollo

Las Palmas

Las Palmas Foto: ©Pelle Rylander

Just nu (februari) är det som kallast på Kanarieöarna. Temperaturen ligger så här års på 20-23 grader varmt. Och personligen känner jag att jag skulle nog kunna leva med det 🙂

När vi var i Las Palmas 2008 bestämde vi att vi skulle tillbringa dessa 14 dagar i fullständigt koma. Eller, om du så vill, total avslappning. Inga guidade turer, inga utflykter, ingen hets.
Vi skulle bara ta det lugnt. Det var knappt jag hade lust att gå på den första dagens informationsträff ens…

Så vad gjorde vi då?

Varje morgon fick någon av oss gå ner till ett bageri och köpa färskt bröd. (Av någon besynnerlig anledning betydde ”någon” alltid undertecknad) Sedan åt vi frukost länge. Sedan tog dagens aktiviteter vid. Eller brist på densamma.

Efter 2 minuters promenad var vi ute på Las Canteras, en helt underbar strand. Klart och fint vatten och inte trångt heller. Och det vill nog till om det ska bli trångt – standen är över 4 kilometer lång!

Och längs med hela denna långa strand löper en en stensatt strandpromenad – Paseo de las Canteras. Den kantas av små boutiquer, restauranger och hotell mm. Inte heller här blev det trångt.

Längs denna strandpromenad kunde vi ströva omkring i timmar. I ena änden finns ett stort köpcenter, Las Arenas. Det är bara ett av flera stora köpcenter i staden.

Våra 14 dagar löpte i stillhetens tecken – trots att det är en storstadsatmosfär i Las Palmas. Långa långsamma promenader, lite shopping här och där. En dag gick vi ner till gamla stan, Vegueta, med sina gränder och kullerstensgator.

Några vändor till en saluhall (missa inte!) en öl eller några glas vin på kvällen, god mat på någon restaurang. Kort sagt två härliga veckor.

För dig som reser med lite mindre budget, kan jag säga att priserna här uppe i Las Palmas är runt hälften av vad saker kostar nere i Playa Inglés och de andra orterna i söder.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.