Världens Populäraste Resmål 2014

Världens Populäraste Resmål 2014

Aaah, dessa listor…

Vi på Resa Billigt ser ofta listor. Bästa stränderna, bästa hotellen, bäste gymmet på hotell, bästa All-Inclusive, bästa familjesemestern.  Och tidningarna kan inte få nog av dessa numrerade ”bullets”-listor så här års.

Men om man nu inte riktigt har bestämt sig för vart man vill åka på semester i år, så kan det ju ändå vara kul att kolla lite vilka som är

Världens Bästa Resmål 2014

Eller hur?

Nr1. Istanbul
Lustigt nog, med tanke på vad vi skrev om igår, är Turkiet högst upp på den listan, närmare bestämt Istanbul.

stanbul. Populäraste resmålet 2014

Europa och Asien möts i Istanbul, där häpnadsväckande gammaldags arkitektur kombineras med moderna restauranger och nattliv. Stadens moskéer, basarer och hammam (turkiska bad) håller dig sysselsatt under hela resan. Börja vid den imponerande Sultan Ahmet Camii (Blå moskén) som syns från många platser i staden. Promenera på Galatabron och stanna till i miniatyrparken Miniatürk. I Stora basaren finns tusentals butiker och i den egyptiska basaren hittar du mängder av kryddor och frukter. (Text: TripAdvisor)

Nr2. Rom

Rom, Italien

Rom upptäcks inte på en dag. Staden kan upplevas som ett gigantiskt friluftsmuseum med torg, marknader och rader av fantastiska historiska platser. Kasta ett mynt i Fontanta di Trevi, imponeras av Colosseum och Pantheon och fyll på med en cappuccino inför en eftermiddag med shopping på Campo de’Fiori eller Via Veneto. Få en av de bästa måltiderna i ditt liv när du hugger in på en tallrik pasta, några saftiga kronärtskockor eller en oxsvanssoppa.(Text: TripAdvisor)

Nr3. London

London

Kronjuvelerna, Buckingham Palace, Camden Market … I London blandas historia med konst, mode, mat och god brittisk ale. Alla har sina favoritplatser: kulturellt intresserade kan besöka Tate Modern och kungliga operan. Klädintresserade tar sig till butikerna på Oxford Street. Matälskare får sitt på Harrods eller i ett äkta fish-and-chips-stånd. Musik- och bokälskare trivs på Abbey Road och på Sherlock Holmes-museet (på 221B Baker Street, förstås).(Text: TripAdvisor)

Tre fantastiska städer att besöka.  Här är hela listan:

1. Istanbul, Turkiet
2. Rom, Italien
3. London, England
4. Peking, Kina
5. Prag, Tjeckien
6. Marrakech, Marocko
7. Paris, Frankrike
8. Hanoi, Vietnam
9. Siem Reap, Kambodja
10. Shanghai, Kina
11. Berlin, Tyskland
12. New York, USA
13. Florens, Italien
14. Buenos Aires, Argentina
15. Barcelona, Spanien
16. Sankt Petersburg, Ryssland
17. Dubai, Förenade arabemiraten
18. Chicago, USA
19. Kapstaden, Sydafrika
20. Bangkok, Thailand
21. Budapest, Ungern
22. Sydney, Australien
23. Lissabon, Portugal
24. Chiang Mai, Thailand
25. San Francisco, USA

Källa: Tripadvisor

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.