Yay, en restresa till Bangkok! Jag drar ner direkt – eller?

Yay, en restresa till Bangkok! Jag drar ner direkt – eller?

Bangkok - Resa Billigt

Du sitter och slösurfar vid frukostbordet, med en stor mugg kaffe och en knäckemacka (Wasa Kanel, för att vara exakt) i vänsterhanden. Förstrött pillar du loss lite kaviar ur ena näsborren, och torkar av det på mjukisbrallorna. De ska ju ändå i tvätten, resonerar du.

Plötsligt händer det. På en resesite  hittar du av en händelse (du har kollat 14 hemsidor och sökt på Google 37 gånger, men i alla fall…) ett fantastiskt erbjudande på en 14 dagars vistelse i Bangkok. Och hade inte kaffet varit slut i muggen redan hade du förmodligen satt det i halsen.

Du flyger upp från bordet och ropar hysteriskt på din hustru, pojkvän, älskarinna, sekreterare, eller veterinär. Hon eller han (nä du – du får aldrig mig att använda det där ordet!) kommer springande med 1:a Förbandslådan i högsta hugg.

Tjugo sekunder senare ligger förbandslådan slängd i hörnet av rummet, och ni sitter båda framför datorn och längtar till BANGKOK!

bangkok - resa billigt(C) Foto: Mi Rylander

Ytterligare tjugo sekunder senare sitter ni där med VISA-kortet i handen och beställer en All-Inclusive till Bangkok med avresa 3 dagar senare.

Men hur smart var den idén?

Många har varit i Thailand flera gånger förut. Hör du till dem, så har du förmodligen rätt bra koll på läget. Men om du reser för första gången är nog ett sånt här beslut något förhastat. Det finns några saker du måste tänka på innan du drar iväg till Thailand för första gången.

Försäkring

Eventuellt kan du behöva komplettera din nuvarande försäkring. Kolla upp vilket skydd du har, så att du inte får otrevliga överraskningar.

Pass/Visum

Längesen du var utomlands? Visst vore det trist att stå vid incheckningen och upptäcka att ditt pass gick ut för 3 år sen? Likadant med Visum – kolla upp vad du behöver ha.

Vaccin

Beroende på hur länge du ska vara där och vart du ska – och på vilket sätt du reser – kan du behöva vaccinera dig mot olika smittsamma sjukdomar. De vanligaste hoten mot ditt välbefinnande :

  • Gula Febern
  • Hepatit A
  • Hepatit B
  • Japansk Hjärnhinneinflammation
  • Malaria
  • Turistdiarrée
  • Tyfoid

Mer om detta, och andra bra råd, hittar du på Vårdguiden

Bläddra bland erbjudanden på resor till Thailand

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.